Hallo André, met Roel

Zondag was hij nog bungelend aan een parachute teruggekomen op aarde en de vrijdag daarna sprak ik hem al. André Kuipers had vorige week in zijn ongetwijfeld drukke schema nog wel een uurtje de tijd voor Nederlandse journalisten. Ik reisde voor Kennislink naar de ESA in Noordwijk.

Verbinding met André in Houston.

Ik mocht Kuipers twee vragen stellen, die via een live-verbinding vanuit Houston op een groot scherm verscheen. Spannend, maar een mooi moment! André leek er nog wel een beetje stijfjes bij te zitten – niet gek als de zwaartekracht je leven opeens weer zuur maakt – maar hij nam uitgebreid de tijd om de pakweg 30 journalisten van internet, tv, radio en de krant, van de Volkskrant tot RTL Boulevard te woord te staan.

Ik vroeg hem wat hij de komende weken uitspookt in Houston (revalideren, experimenten en ‘debriefen’) en of hij een extreme landing achter de rug had (nee, het was een normale landing met normale beroerdheid daarna). Uiteindelijk schreef ik er dit Kennislink-artikel over.

Zie hier de persconferentie op de website de NOS. Helaas gaat doorspoelen lastig. Wacht tot de video tot 28:40 min. is geladen. Dan begint mijn onderonsje met André Kuipers.

Een Reactie op “Hallo André, met Roel

  1. Cool! Like and share!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s