Vraag het André Kuipers

LET OP, dit is een oud bericht. Je kunt dus geen vragen meer stellen aan André Kuipers… Hou je een spreekbeurt? Kijk dan op zijn pagina.

Mooi nieuws. Over precies één week zit ik met astronaut André Kuipers rond de tafel! Namens de Know How mag ik hem anderhalf uur lang het hemd van lijf vragen. Geweldig, maar ik wil graag je hulp hebben.

Sinds zijn terugkomst is Kuipers al veelvuldig in het nieuws geweest, en volgens mij is hem dan ook al bijna alles gevraagd. En het liefst kom ik natuurlijk met een stapel vragen aan die niemand hem eerder stelde. En wellicht schiet die vraag jou nu te binnen!

Dus, heb je een dringende vraag aan André? Mail of reageer dan even op dit bericht. Dan kan ik hem volgende week stellen aan de man die 193 dagen in de ruimte was. Ik ben je dankbaar!

17 Reacties op “Vraag het André Kuipers

 1. Hallo andere.
  Ik doe mijn spreekbeurt over de ruimte.
  Maar wil je me er a.u.b. meer informatie opsturen.

  van kaylan.

  • hoi andre,
   ik heb een vraag.
   wat gebeurt er allemaal voor dat je de ruimte in gaat?
   heb je dan allemaal speciale trainingen?
   xxx
   floor

   • André Kuipers trainde jaren voordat hij de ruimte in ging. Hij zit al sinds 1999 bij het astronauten-team van ESA en ging in 2004 voor het eerst naar het ruimtestation. Hij leerde onder andere de raket besturen, reparaties uitvoeren in een ruimtepak, wetenschappelijke experimenten uitvoeren en een beetje Russisch (aangezien de knoppen van de raket in die taal zijn!).

  • Is er nog leven op ander
   en planeten en zo ja waar en wat?
   GROETJES MAUD

   • Wetenschappers hebben tot nu toe nog geen leven gevonden op andere planeten. Ze zoeken er wel hard naar, bijvoorbeeld op Mars met Marsrover Curiosity. Die zoekt naar sporen van leven dat er nu of vroeger geweest kan zijn.
    Ook zouden er buiten ons zonnestelsel planeten kunnen zijn die gunstige omstandigheden bieden voor leven. We kennen nu ruim 1000 planeten, maar die zijn erg lastig te onderzoeken omdat ze zo ver weg staan. We kunnen rustig nog even doorzoeken, want wetenschappers denken dat er meer dan 100.000.000.000 planeten in de Melkweg zijn!

 2. Stephan Donkerbroek

  hallo,

  ik doe op 19 maart mijn spreekbeurt.
  ik houd hem over de ruimtereis van André Kuipers.
  maar ik vroeg me af of er misschien ook een ‘lespakket’ is over André Kuipers of het ISS.

  als je hier iets over weet reageer dan alstublieft.

  groetjes, Stephan

 3. hoi,
  ik zit in groep 8. Wij hebben als thema ruimtevaart en ik heb samen met mijn groepje buitenaardse wezens. ik wilde vragen of je daar iets van afwist

  m.v.g. Lisa

 4. Hoi andrè ik moet over een tijdje een spreekbeurt over astronauten houden.
  Ik heb daar wat vragen over.

 5. Koen van Heumen en Hein van Weijenburg

  Hoi André Kuipers,

  Wij hebben een project over ruimtevaart, wij willen u informatie vragen over ruimtevaart dingen.
  ons mailadres is 123754@edu.maaswaalcollege.nl of
  123663@edu.maaswaalcollege.nl

  Doei Hein en Koen

 6. Mag ik je emailadres? ik hou mijn spreekbeurt namelijk over u ( Andre Kuipers dan)

 7. Beste Andre Kuipers. Ik heb extrawerk op school en ik mag daar voor een interview houden. Je mocht zelf een onderwerp verzinnen en ik wou graag meer weten over het heelal. En ik dacht dat u ( Andre Kuipers) er wel veel over zou weten. Ik zit in groep 7 en ik heb 7 vragen voor u. Het is denk ik het handigst om dat via mail te doen. Als u dat zou willen doen zou dat erg leuk zijn.
  Groetjes van Cato uit groep 7.4 van de K.B.S Laurentius school Breda
  P.S Als Andre Kuipers dit niet kan beantwoorden zouden jullie (wetenschepper) dan misschien contact willen opnemen met mij om de vragen die ik heb te beantwoorden. En ik heb ook al op de site gekeken van Andre Kuipers om te kijken of zijn e-mailadres er op stond maar dat was niet zo.
  Alvast bedankt.

 8. Goeiedag Andere Kuipers.
  Ik wilde u wat vragen sturen over de tijd in de ruimte.
  Als het zou kunnen wilde ik daarvoor U email adres.
  Goetjes Naomi

 9. Beste meneer Kuipers,

  Ik had een vraag: Hoe komt het dat het op aarde warmer is dan op de maan?

  M.v.g.
  Mohamed

  • Hoi Mohamed,

   Op aarde helpt de atmosfeer om de warmte van de zon goed te verdelen. En hoewel het op aarde al heel koud (tot wel – 90 graden) en heel warm (tot wel 55 graden) kan zijn, op de maan zijn de temperaturen veel extremer!

   Dat komt omdat de maan helemaal geen atmosfeer heeft. Er zijn plekken op de maan, bijvoorbeeld in kraters, waar de zon nooit schijnt. Het kan daar wel 230 graden onder nul zijn! Maar op plekken waar de zon juist heel lang schijnt, daar wordt het al snel meer dan 100 graden.

   Niet echt een lekker plekje dus, op de aarde is het veel beter!

   Groeten, Roel

 10. hoi andre,
  wat is je email-adres??????

 11. André Kuipers voor een project op school moeten we iets uitzoeken over magneten en wat ik me afvraag is of een magnetisch veld in de ruimte groter of kleiner is en daarom mail ik u zodat u 2 magneten mee kan nemen als u ooit weer in de ruimte gaat. Ik “David” heb iets bedacht hoe u het kan testen. Het werkt zo : Op een liniaal maakt u iets dat heen en weer kan over een liniaal. In de ruimte is natuurlijk weinig zwaartekracht dus zitten allebei de magneten vast. De liniaal houd u horizontaal vast. Op het moment dat u hem door wil schuiven moet u een streepje zetten waar hij gebleven was. Want op gegeven moment schiet de magneet door dan kan u zien bij welke centimeter en millimeter hij is gebleven dan kunt u dat terug schrijven en ben ik u heel dankbaar. PS: Ik was bij uw presentatie in Maarn bij de Twee Marken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s