Wie?

Wie is de wetenschepper?

De wetenschepper is Roel van der Heijden (1985). Genietend van het leven als freelance wetenschapsjournalist, schrijft hij voor verschillende (wetenschaps)media. In zijn portfolio zitten onder andere artikelen die verschenen in NRC Handelsblad, TrouwKIJK, NWT, Know How, allesoversterrenkunde.nl en het Nijmeegs universiteitsblad Vox. Sinds 2011 is Roel tevens redacteur van de populairwetenschappelijke site NEMO Kennislink, daarvoor schrijft hij vooral over astronomie, natuurkunde en techniek. Verder is hij af en toe op de radio te horen en maakte hij korte astronomie-filmpjes voor Wetenschap101.

Als basis voor al dat getik over de wetenschap heeft hij in 2011 de studie Natuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgerond. Normaal gesproken worden studenten daar klaargestoomd voor het leven in het lab, maar daar had Roel niet zo’n trek in. Hij kijkt liever over de schouder van de wetenschapper mee en zorgt daarna dat de bevindingen op een begrijpelijke manier opgeschreven worden. Roel schept wetenschap voor het grote publiek.

Roel op bezoek bij ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk. In deze puntige ruimte worden satellieten getest op storingen door onder andere radiostraling. (foto: Rick Nederstigt)

Op bezoek bij ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk. In deze puntige ruimte worden satellieten getest op storingen door onder andere radiostraling. (foto: Rick Nederstigt)

Een Reactie op “Wie?

 1. Hoi Roel,

  Gaaf om te zien hoe iedereen zijn ding doet en goed op zijn pootjes terecht komt!
  Misschien kunnen we elkaar een keer treffen met de club for old times sake.
  Zoals je op de reunie van de SSgN zei.

  Hoop snel nog van je te vernemen. Maar daarnaast, klasse kerel al het goeds is je zeker gegunt.

  Groeten,

  Frank

  ps. de site is van suus
  (en Suus en Lucas)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s